top of page

Kleur inspiratie-boost!

Kleur: als je het mij vraagt is kleur het allerleukste wat er is. Ik word er zo blij van!  (Nu klinkt dit misschien mega overdreven, maar het is echt zo!) Kleurrijke outfits die echt kloppen, verrassende kleurcombinaties in patronen, een mooie kleurbalans in een interieur, een prachtig schilderij, een vrolijke bos bloemen. Ik kan zo nog wel even doorgaan. ;) 

 

Tijdens mijn studie vond ik het dan ook mega interessant en heb ik een me gespecialiseerd in het vak kleurvormgeving.  Nu leek het me leuk om wat kennis met jullie te delen. In mijn gratis E-book (die je hier kan downloaden) leg ik je wat uit over kleurentheorie. Hier licht ik onder andere twee kleurcombinatie termen uit. Mocht je dat interessant vinden, download dan het gratis E-book!

 

In deze gratis blog ga ik je een kleuren inspiratie-boost geven! Hieronder heb ik 8 trendy kleuren-moodboard gemaakt, met diverse kleurencombinaties. Hierbij geef ik je een beschrijving van het kleurenpallet en in welke ruimtes deze kleuren combinaties goed zouden kunnen werken! . Hopelijk heb je hierdoor weer nieuwe, frisse kleur-inspiratie!

kleuren inspiratie 6.jpg

Back to business

Dit kleurenpallet bevat veel vergrijsde tinten. Dit betekent dat de helderheid/felheid van de oorspronkelijke kleuren niet volledig is. Kleur is dus zeker aanwezig, maar in een zacht jasje. Je zou dit pallet veel tegen kunnen komen in kantoren of werkplekken. Het blauwe in het pallet geeft een bepaalde rust, straalt vertrouwen uit en heeft iets zakelijks. De aardse tinten maken het pallet warm, sfeervol en zorgt voor een goede concentratie.

Summer trip

Alsof je op reis bent, in een warm land waar de zon volop schijnt en je de verse sinaasappels van de boom kan plukken. Het 'summer trip' pallet heeft haar naam niet voor niets. Een kleurrijk, zomers pallet met een combinatie van vrolijke en warme kleuren. Dit pallet laat je alle stress even vergeten en haalt voornamelijk een vrolijk gevoel naar boven. Je zou deze kleuren goed kunnen toepasen in bijvoorbeeld een vakantiehuis. Een plek waar je even wilt ontsnappen. (Of natuurlijk gewoon in jouw eigen keuken en is het net of je bij elke thuiskomst op vakantie gaat) 

kleuren inspiratie 10.jpg
kleuren inspiratie 8.jpg

Into the woods

Je waant je vanzelf even in het bos als je naar dit pallet kijkt. De donkere tinten van een prachtig natuurbos vormen samen een rustgevend beeld. Natuurliefhebbers zullen zeker gecharmeerd zijn van deze combinatie. Het groen van de bladeren, het bruin van de bomen en het blauw van een bosmeer. Voor een goede nachtrust zou dit bijvoorbeeld een geschikt pallet zijn voor een natuurlijke slaapkamer.

kleuren inspiratie 7.jpg

Trendy store

Een eyecather! Deze koele tinten vormen samen een opvallend beeld. De turquoise toon in combinatie met het zachte roze, vormen een contrast die toch goed samen werken. Dit trendy kleurenpallet zou bijvoorbeeld goed kunnen werken voor een trendy (kleding)winkel.Wat dacht je van roze  neon-letters en glanzende turquoise wandtegels tegen de balie?

kleuren inspiratie 4.jpg

Fresh air 

Dit pallet is letterlijk de vertaling van "fris". De koele tonen zorgen voor een kalm geheel. Met de groene kleur, wat je bijvoorbeeld kan werken in planten, ontstaat er een leuk kleurenspel, waar je direct 'zen' van wordt. Rustig, kalm en fris zijn kenmerken die hierbij passen. Wat dacht je van een neutrale, landelijke keuken met veel hout, een touch of blue en planten? Daar kun je wel uren genieten van het bereiden van een lekkere maaltijd voor de hele familie!

kleuren inspiratie 5.jpg

Gezelligheid, je veilig voelen, warmte: dat is waar dit pallet voor staat. De warme, donkere kleuren brengen echt sfeer in een interieur. De lichte varianten van deze kleurtonen zorgen ervoor dat het pallet geen donker ogende 'vlek' wordt. Denk aan een gezellige zithoek, met zachte materialen, plaids, kussens en veel kaarsjes. Heerlijk om in de winter met een warme kop chocomelk te vertoeven!

A warm hug

kleuren inspiratie 2.jpg

Daily hapiness

Een dagelijkse dosis geluk: dat is wat dit pallet je kan geven. Dit pallet is vrolijk, bevat veel kleur en contrasten. Het pallet straalt energie en blijdschap uit. Het wekt inspiratie op en heeft een positief effect op het humeur. Voor de creatieve onder ons zou deze kleuren in je interieur een groot voordeel kunnen zijn. Een geschikte plek zou daarom bijvoorbeeld een atelier zijn, een ontwerpplek of voor de 'wild ones' misschien wel gewoon in de huiskamer!

kleuren inspiratie 11.jpg

Play soft

Dit pallet heeft, ondanks dat hij toch veel kleur bevat, een neutrale uitstraling. Dat komt door de grijze ondertonen in de kleuren. Door de felle gele toon, ontstaat er toch veel levendigheid in het pallet. Het maakt het geheel net wat speelser, zonder dat het gelijk heftig is. Dit pallet zou onwijs goed werken in een kinderkamer. Een stoere slaapkamer met een neutrale basis en een speelse twist!

Heb jij behoefte aan een gepersonaliseerd kleurplan, die jouw wensen en gevoel vertaald? Naast interieuradviezen kun je bij mij ook terecht voor een kleuradvies. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

bottom of page