top of page

Een kijkje achter de schermen

Thuis. Een fijn woord, waar je een warm gevoel bij hoort te krijgen! Toch is een verschil tussen je huis binnenstappen en écht thuis komen. Het heeft een groot effect op je humeur als je telkens weer bij het openen van de deur je direct irriteert aan het huidige kleurenpalet, de niet passende meubels of het tekort aan opbergruimte. Het liefst zou je dit willen omdraaien, toch? Juist elke keer dat wauw effect opnieuw ervaren! Dat je dag in dag uit weer helemaal gelukkig wordt van de kleuren in jouw huis die bij jou passen en je weer rust ervaart door praktische woonoplossingen zoals handige opberg-hacks! 

Ik kan je daar bij helpen, met alle liefde en plezier! Maar ik kan me ook voorstellen dat het inhuren van een interieurstylist ook best spannend kan zijn. Daarom laat ik in deze blog precies zien hoe een interieuradvies werkt en wat je kan verwachten. Een kijkje achter de schermen dus ;) 

1 | intake gesprek

We starten met een intake gesprek. Ik kom persoonlijk bij jou/jullie langs om de ruimtes te bekijken. We nemen samen de vragenlijst door, zo wordt het voor mij duidelijk wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk is in jouw droom-interieur. Ook de praktische zaken neem ik met je door, zodat ik weet waar er rekening mee gehouden moet worden!

Ook heb ik diverse kleur en materiaalstalen bij me tijdens dit gesprek. We kunnen hier al het een en ander bespreken, welke kleuren jou/jullie aanspreken bijvoorbeeld en welke materialen jullie voorkeur heeft. Mocht dit voor jou nog één groot vraagteken zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je volledig te laten verassen!

IMG_0243.HEIC

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

2 | aan de tekentafel

bron: pinterest

01: Jouw huis wordt in 3D getekend

02: het tekenen van de bestaande elementen 

03: het toevoegen van de juiste structuren

4 | sfeer, kleur & materiaal keuzes

bron: pinterest

bron: pinterest

bron: pinterest

tekenen

3 | puzzelwerk: de indeling

moodboard.jpg

Dan is het tijd om de creativiteit te gebruiken! We zijn aangekomen bij het puzzelen op de indeling! Opzoek naar de meest voordelige en praktische opstelling. Dit begint vaak met een globale schets en wordt dan steeds preciezer.

materiaal

Wanneer de indeling klopt, duik ik in mijn stalendozen om de juiste kleur & materiaalcombinaties te maken. Misschien liggen jij en je partner niet helemaal in lijn met welke kleuren jullie graag terug zien, in dit geval ga ik opzoek naar de perfecte balans om beide wensen te combineren! Ik maak een moodboard om de sfeer weer te geven en een materialenbord om te laten zien hoe alle kleuren bij elkaar matchen.

5 | meubelbijlage & presentatie

projectboek.jpg

Tijdens het sfeer & materiaal proces, kijk ik ook naar meubels. Zo kan ik de producten uitzoeken die in de juiste kleuren en materialen verkijgbaar zijn. Op deze manier weet ik zeker dat het ontwerp ook echt te realiseren is en weet jij direct waar de meubels te koop zijn. Scheelt een hoop bezoekjes aan talloze winkels en uitzoek werk ;)

Alle meubels werk ik voor je uit en komen overzichtelijk in het projectboek te staan.

6 | het ontwerp

Het ontwerp wordt, wanneer je het premium pakket hebt gekozen, uitgewerkt in 3D zodat je een realistisch beeld krijgt hoe het er in het echt uit ziet!

03.jpg
02.jpg
13.jpg
binnenkomst.jpg

7 | de presentatie

Als het ontwerp klaar is, zal ik deze digitaal of op locatie presenteren. Dit is het 'voorlopige ontwerp'. Je hebt nu nog de mogelijkheid om feedback te geven en aan te geven wat je eventueel nog anders zou willen zien. Dan ga ik aan de slag met het totaal ontwerp en verwerk ik deze alternatieven en/of aanpassingen in het projectboek! Het boek gaat naar de drukker en de stalen worden besteld. Voilà, jouw persoonlijke interieuradvies pakket is nu helemaal af! Je kan nu lekker aan de slag met het creëren van jouw droomhuis.

presentatie
presentatie
eindboek.

Heb jij (of hebben jullie samen) moeite met het praktisch indelen van de ruimte, het kiezen van meubels of het maken van kleurkeuzes?

Daar help ik je natuurlijk heel graag mee! Neem gerust vrijblijvend contact op, dan kijken we samen naar wat ik voor jou/jullie kan betekenen!

bottom of page